Contacteer ons
Call Us Contacteer ons

Precision Holding Technology

Thermodyne maakt deel uit van uw personeel, hierdoor kunnen uw beste medewerkers al hun tijd gebruiken om de perfecte culinaire ervaring te creëren zonder al te veel stress.

Thermodyne is het ideale apparaat in uw keuken om te koken met de precieze temperatuur waarbij de warmte wordt vastgehouden. Thermodyne’s Fluid Shelf®-technologie brengt warmte geleidelijk over via elke lade door middel van hercirculatie van hete vloeistof, dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over al uw producten, ongeacht waar ze in de kast staan.

 

Thermodyne maakt deel uit van uw personeel, hierdoor kunnen uw beste medewerkers al hun tijd gebruiken om de perfecte culinaire ervaring te creëren zonder al te veel stress.

In deze steeds veranderende markt, maakt Thermodyne het verschil in uw keuken. Elke lade in de Thermodyne wordt verwarmd en de temperatuur wordt geregeld waardoor elke centimeter ruimte in het apparaat kan gebruikt worden.

 

Aangezien er geen luchtstroom nodig is, veroorzaken deuropeningen geen schommelingen in de voedseltemperatuur of het energieverbruik. Veel van onze apparaten worden zelfs zonder deuren verkocht.

 

In veel gevallen kunnen de volledig warmtehoudende kasten van Thermodyne de capaciteit van twee concurrerende modellen aan, waardoor u veel ruimte in de keuken bespaart. U kunt ook kiezen uit Thermodyne’s half size- en countertopmodellen om een concurrerend fullsizemodel te vervangen.

 

Of u nu een klein en snel countertopapparaat nodig heeft of onze grootste dubbelbrede warmtehoudende kast, een Fluid Shelf® System van Thermodyne is het antwoord.

Thermodyne gebruikt geen hercirculatie van lucht, dus u kunt tegelijkertijd knapperige of vochtige producten in dezelfde kast bewaren. Etenswaren kunnen aanzienlijk langer worden bewaard met behoud van hoge kwaliteit, kleur en textuur, alsof de tijd stilstaat. Het Fluid Shelf® System houdt de warmtebron constant in beweging, zodat de warmteoverdracht direct naar uw voedsel via geleiding het meest energie- en tijdsefficiënte proces is in vergelijking met traditionele convectiemodellen. Bij dezelfde temperatuur wordt warmte 30 keer sneller overgedragen door geleiding in plaats van convectie.

 

Het resultaat van deze efficiënte warmteoverdracht is dat de Thermodyne countertopmodellen met of zonder deuren kunnen worden gekocht, en zijn uitgerust met onze op maat gemaakte lids voor snelle bediening zonder dat dit ten koste gaat van de temperatuur van andere producten. De apparaten van Thermodyne leveren consistentere resultaten van hogere kwaliteit, waardoor de Thermodyne de meest efficiënte warmtehoudende kast op de markt is.

Hoe Thermodyne werkt

In de Thermodynekast wordt de vloeistof voor warmteoverdracht verwarmd tot de gewenste temperatuur in een verwarmingsvat bovenin het apparaat. De verwarmde vloeistof stroomt door de binnenkant van de lades in de kast, gaat terug naar de tank om de temperatuur te herstellen en wordt voortdurend gecirculeerd, waardoor de temperatuur van uw voedsel nauwkeurig wordt verdeeld.

 

Uw voedingswaren worden verwarmd door de verwarmde lade aan te raken, deze overdracht brengt de warmte molecule per molecule van uw voedingswaren over. Deze gepatenteerde methode van warmteoverdracht bij lage temperatuur behoudt niet alleen de exacte temperatuur, maar ook het natuurlijke vocht en de smaak van uw voedsel zonder over te koken of uit te drogen.

De warmtehoudende kookapparaten worden geproduceerd en geleverd aan CD Constructs door het Amerikaanse bedrijf Thermodyne Foodservice Products, Inc. dat werd opgericht in 1987. Het bedrijf ontwikkelde een revolutionaire methode van warmteoverdracht aan het eind van de jaren 1970, toen R&D op zoek was naar een betere methode om warmte over te brengen op voedselproducten en om de voedselkwaliteit gedurende langere perioden na het koken te behouden. De focus en het resultaat van de Thermodynetechnologie bestond uit twee delen:

 

  • Warmte overbrengen op een exacte temperatuur zonder die te overschrijden door warmtegeleidend te koken.

  • Het ontwikkelen van een efficiënte methode voor warmtegeleidend koken die geschikt is voor de horeca om het gebruik van schadelijke hoge temperaturen te verminderen.

De voordelen met Thermodyne in uw keuken

Snelle service
Op elk moment van de dag en bij elk serviceniveau is Thermodyne klaar voor gebruik en zorgt voor kwaliteitsvoeding.
Hoger rendement/minder afval
Thermodyne's warmteoverdracht houdt voedingsstoffen en vocht vast en voorkomt krimpen. Onderzoek heeft aangetoond dat in vergelijking met koken met convectie, 10-15% van het rendement van uw voedsel kan worden bespaard.
Hoogwaardige voeding
Thermodyne houdt uw eten langer warm zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Zo zijn uw gerechten aan het einde van de service net zo goed als het eerste bord.
Makkelijk in gebruik
De meeste apparaten van Thermodyne zijn klaar voor gebruik doordat ze een conventionele 3-pins 13A stekker gebruiken. Dit maakt het een energiezuinig apparaat, met maar £1 (€ 1,16) per dag aan energiekosten.
Voedselveiligheid
De warmteoverdracht van de Thermodyne-apparaten zorgt ervoor dat er geen grote temperatuurverschillen zijn tussen de etenswaren die worden warmgehouden, met of zonder deuren. Bovendien is er geen hercirculatie van warme lucht, zodat er geen smaken worden overgedragen.
Toekomstgericht
Nu de horeca en restaurants snel veranderen, zorgen de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van Thermodyne ervoor dat u altijd op tijd kwaliteitsvoedselproducten kunt leveren. Thermodyne houdt uw eten warm en u kunt ermee koken voor elke gelegenheid.

Vraag ons om terug te bellen

Uw naam
Uw telefoonnummer
Uw e-mail